Illustration: CF Møller
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

119 lejligheder på vej: Randersvej får nyt kollegium

Brabrand Boligforening opfører 119 kollegielejligheder i nyt byggeri på Randersvej.Tre boligforeninger har deltaget i Aarhus Kommunes minikonkurrence om et nyt ungdomsboligprojekt på Randersvej, og vinderen er blevet kåret.

Det blev Brabrand Boligforening med et projekt tegnet af CF Møller, skriver kommunen i en pressemeddelelse.   

Boligforeningen skal stå for at opføre et byggeri med 119 kollegielejligheder.

”Vi har netop budt 12.000 nye studerende velkommen til Aarhus, og der er pres på byens ungdomsboliger. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med kollegiet på Randersvej får sat endnu et ungdomsboligprojekt i søen, så vi kan sikre, at endnu flere unge har en billig bolig af høj kvalitet,” siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø.  

Som en del af projektet bliver der etableret flere grønne opholdsarealer - blandt andet et stort gårdrum og en række grønne plante-altaner mod Randersvej.

Kollegiet bidrager dermed også til den begrønning af Randersvej, som Aarhus Kommune ønsker at styrke.  

I konkurrencen har der blandt andet været fokus på at sikre en lav husleje uden at give køb på en høj bo- og levekvalitet.

”Vi er glade for at kunne bidrage til at realisere visionen om en blandet by med flere almene boliger og til at skabe en bedre boligsituation for byens unge. Sammen med CF Møller ser vi frem til at skabe et spændende og moderne kollegium med en særdeles attraktiv beliggenhed tæt ved byens to store uddannelsesinstitutioner,” siger Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening.   

Projektet er det første i en række nye byggerier, der i de kommende år skyder op, når området langs Randersvej fortættes. Ungdomsboligernes nærmeste nabo bliver et privat boligprojekt, og den kommende lokalplan bliver udarbejdet i samarbejde med den private byudvikler.

dp

Illustration: CF Møller

Illustration: CF Møller

Publiceret: 07. September 2017 09:56

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere