Modelfoto
Modelfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

200.000 kroner til Kongens Have og andre projekter i Aarhus

200 borgere mødte op og var med til at bestemme, hvilke projekter der skulle have penge fra frivilligmidlerne


Ti projektmagere fik tirsdag overrakt mellem 10.000 og 25.000 kroner. Det skete i Aarhus Salen, hvor op mod 200 børn og voksne var mødt op for at bestemme, hvilke fællesskabsprojekter, der skulle have penge.

I alt 14 projekter havde søgt om at få andel i de 200.000 kroner, som rådmand Thomas Medom havde afsat til at styrke medborgerskabet i Aarhus. Ti projekter endte med at blive udvalgt af de fremmødte borgere. Alle projekter er kendetegnet ved, at de kommer fra borgerne selv, og at de styrker medborgerskabet i Aarhus. Det skriver Aarhus Kommune på sin hjemmeside.

“Det er virkelig positivt at opleve, hvordan borgerne involverer sig i fællesskabet, både når det gælder gode ideer, konkrete projekter, og når pengene skal fordeles. Det fremmer borgerinddragelsen og engagementet, når borgerne får direkte medindflydelse på, hvordan vi prioriterer de offentlige midler, så jeg er ikke i tvivl om, at deltagerbudgetter som metode er vejen frem,” siger Thomas Medom.

Disse projekter fik penge

Sammenspil mellem frivillige borgere på kanten 15.000 kr.

Kofoed Skole, der blandt andet yder hjælp til udsatte borgere, ønsker at skabe et fundament for permanent tilknytning af frivillige i dagligdagen på skolen. Der søges derfor om midler til udviklingen af idéer til, hvordan skolen i højere grad kan skabe et mere kontinuerligt samarbejde med frivillige.

Alle har ret til at holde jul 20.000 kr.

Formålet med projektet er at holde en juleaften for ensomme og udsatte borgere, hvor der er juleaktiviteter både om dagen og om aftenen.

Flygtningevenner 25.000 kr.

Formålet med projektet er at facilitere mødet mellem flygtningefamilier og etnisk danske familier. Ønsket er her, at flygtningevenner, der allerede mødes gennem arrangementer, vil få mulighed for at gå til fritidsaktiviteter sammen.

Gi' en hånd til Jamil - og andre ældre, syriske flygtninge 10.000 kr.

Udflugter og sociale oplevelser for ældre syriske flygtninge.

Kongens Have 25.000 kr.

Udvidelse af Kongens Have, der er en have, som beboere i lokalområdet Lystrup bruger om aftenen og i weekenderne, og som er et mødested, der giver mulighed for samskabelse og fællesskab.

En plads i solen 21.100 kr.

Beboerforeningen for Sjællandsgadekvarteret ønsker at lave en mødekrog i solen – en siddetrappe, der skal være et åbent mødested for unge og ældre- for alle i bydelen.

Kend din by 20.000 kr.

Kvindehuset i Aarhus ønsker at lave forskellige udflugter som for eksempel en tur på Moesgaard Museum, der kan styrke kvinders kendskab til byen og således bidrage til, at kvinderne får en større samfundsforståelse og følelse af medborgerskab.

Mennesker, der bare går i gang - en inspirationsbog 13.900 kr.

Sager der Samler ønsker at skabe en inspirationsbog, der skal portrættere hverdagsaktivismen og de ildsjæle, der står bag.

Styrkelse af fælles- og medborgerskabet for seniorer 60+ i Aarhus Kommune 25.000 kr.

Projektet vil arrangere et ophold med overnatning i 2-3 dage for seniorer i Aarhus Kommune. Undervejs i opholdet vil der gennem gruppearbejde og indslag blive fokuseret på, hvordan seniorer kan tage ansvar for fællesskabet.

Er demokrati for alle? 25.000 kr.

Formålet med projektet er, at beboerne i afstemningsstedet Globus 1 bliver mere politisk engagerede, og at stemmeprocenten skal stige i pågældende område. Dette skal imødekommes gennem videoer med politikere, deltagelse i valgmøder og ved at stemme dørklokker med videre.

Det er fjerde gang, at Thomas Medom har uddelt 200.000 kroner, hvor borgerne selv fik lov at bestemme, hvad pengene skal bruges til. Uddelingen af pengene kaldes for deltagerbudgetter og er en del af frivilligmidlerne. Første deltagerbudget blev uddelt i efteråret 2015 og blev brugt på bekæmpelse af ensomhed. Andet deltagerbudget blev uddelt i foråret 2016 og blev brugt til at udvikle naboskabet med flygtninge og hjemløse som et led i bedre integration og inklusion. Tredje deltagerbudget blev uddelt i foråret 2017 og blev brugt til at udvikle fællesskaber i Viby Syd.

-jr

 


Publiceret: 03. November 2017 12:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt