Der blev serveret bagværk i Todbjerg Børnehus, da det blev offentliggjort, at institutionen nu modtaget 25.000 kroner.
Der blev serveret bagværk i Todbjerg Børnehus, da det blev offentliggjort, at institutionen nu modtaget 25.000 kroner.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Affald og mælkekasser giver bonus i Trige og Todbjerg

Bakkegårdsskolen i Trige og Todbjerg Børnehus kan nu se frem til en opgradering af deres legepladser, hvor Danmarks Naturfredningsforening og Arla siger tak for hjælpen
I foråret travede de land og rige rundt og fyldte sæk efter sæk. En hær af små øjne rettet mod jorden, søgende efter øldåser, mademballage og plast samt alle de andre ting, vi danskere hvert år efterlader i naturen.

I april deltog mere end 125.000 børn og unge fra 2.000 skoler og institutioner i Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling, der hvert år rydder op i vores grønne omgivelser og sætter fokus på henkastet affald i naturen.

I forbindelse med årets affaldsindsamling har Danmarks Naturfredningsforening haft selskab af Arla, der har et stort ønske om at få returneret så mange af de velkendte grønne mælkekasser som muligt. I den anledning satte mejeriet 2 x 25.000 kroner på højkant som tak for hjælpen med indsamlingen af affald og mælkekasser.

Og det kom to lokale institutioner forleden til at nyde godt af. Bakkegårdsskolen i Trige og Todbjerg Børnehus har anstrengt sig for at få et renere lokalmiljø og modtog forleden hver 25.000 kroner, som de nu hver vil bruge på deres legepladser.

”Vores smukke trælegeplads, som mange børn har leget på gennem årtier, er desværre blevet for gammel og skal faktisk rives ned. Pengene kunne derfor ikke falde på et bedre tidspunkt. Nu glæder vi os til at finde den helt rigtige erstatning,” siger Heidi Laprath, der er leder i Todbjerg Børnehus, i en pressemeddelelse.

På skolen og i børnehuset er affaldsindsamlingen en fast del af aktivitetskalenderen. For Lene Klement Lindblad, der er pædagogisk leder på Bakkegårdsskolen i Trige, handler det om at rydde op i den lokale natur her og nu, men i lige så høj grad om at skabe rammerne for en mere langsigtet respekt for naturen hos børnene.


100 kilo indsamlet

”Affaldsindsamlingen er en kærkommen lejlighed til at få gjort hovedrent i vores lokalområde. I år har vi indsamlet 100 kilo affald, og der er altid så pænt bagefter. Desuden lærer børnene meget, når vi er ude. Sækkene bliver hurtigt fyldt, og så bliver det synligt for alle, hvor meget affald, der faktisk bliver efterladt derude,” fortæller hun.

Der var stor jubel på Bakkegårdsskolen i Trige, da eleverne fik at vide, at de var blevet 25.000 kroner rigere
Der var stor jubel på Bakkegårdsskolen i Trige, da eleverne fik at vide, at de var blevet 25.000 kroner rigere

Fokus på mælkekasser

Vi kender dem fra de høje tårne på børnehavernes legepladser og fra bagagebæreren på knallerten. De grønne mælkekasser er blevet folkeeje, men de mange kasser, der står rundt omkring i landet, betyder også, at Arla hvert år er nødt til at producere op imod 300.000 nye mælkekasser. Det er ærgerligt, for mælkekasserne kan faktisk genbruges i 20 år.

”I Arla arbejder vi for at gøre en grøn forskel, og det er derfor helt naturligt, at vi tager fat på mælkekasserne. Mælkekasserne kan genanvendes i flere årtier, men forsvinder i gennemsnit efter bare tre år. Får vi flere kasser retur fremover, kan vi nedbringe vores årlige CO2-udledning markant, og det vil lede os frem mod at indfri vores 2020-mål om at reducere vores samlede CO2-udledning med 25 procent,” siger Maja Møller, der er ansvarlig for CSR og Public Affairs i Arla Danmark.

ksa


Publiceret: 30. September 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt