Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bakterier fundet: Vandet skal koges i Hjortshøj og på hospitalsafdeling

Der er fundet coli-bakterier i vandet på i Hjortshøj og på børn og unge-afdelingen på Aarhus Universitetshospital i Skejby


Vandet skal koges i Hjortshøj Stationsby. Der er nemlig fundet coliforme bakterier i vandet. 

Grænsen for, hvornår Miljøstyrelsen anbefaler kogning, er på 20 coliforme bakterier pr. 100 ml vand. I prøven er der fundet 29 coliforme bakterier pr. 100 ml.

Alle beboere i området har fået en folder i deres postkasse, der fortæller, hvilke forholdsregler der er i forhold til at bruge vandet. Informationerne findes også på vandværkets hjemmeside, hvor oplysningerne vil blive opdateret. 

Embedslægen udtaler, at risikoen for at blive syg, hvis man har drukket af vandet, er meget lav.

Derudover er der også fundet E. coli-bakterier i vandet på Aarhus Universitetshospitals børneafdeling, Børn & Unge på Skejby. Ind til videre må vandet på den del af hospitalet ikke bruges til andet end toiletskyl. Ud fra målinger er det konstateret, at det kun er den del af hospitalet, der er berørt. Det vides ikke pt. hvorfra forureningen stammer. 

Der bliver taget prøver løbende, og i eftermiddag mødes beredskabet igen og tager stilling til situationen, oplyses der i en pressemeddelelse. 

cko


Publiceret: 01. September 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere