Sådan kommer multihuset i Hjortshøj til at se ud, når det står færdigt. Illustration
Sådan kommer multihuset i Hjortshøj til at se ud, når det står færdigt. Illustration
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Finansiering af Multihus i Hjortshøj på plads

Der er nu fundet en løsning på en fælles finansiering af nyt samlingspunkt i Hjortshøj

Af Kim Skovrup Andersen

Fakta
  • Borgergruppen bag multihuset forventer, at multihuset vil koste omkring 25 millioner kroner at bygge. Heraf dækkes 4 millioner kroner af tilskud fra salg af Vejlby Skole, tilskud fra Børn og Unge på 5,7 millioner kroner og tilskud fra Kultur og Borgerservices anlægspulje til idrætsbyggeri på 1,8 millioner kroner.
  • Borgergruppen har se½lv solgt folkeaktier for 1,5 millioner kroner. 
  • Resten af udgifterne dækkes af et kommende lån på baggrund af den forventede kommunegaranti fra Aarhus Byråd.
  • Læs mere om projektet her 

Et stort lokalt ønske om at få bygget et nyt multihus i Hjortshøj med faciliteter til både skole-, fritids- og idrætsliv ser nu ud til at gå i opfyldelse. Aarhus Kommune har sammen den lokale borgergruppe bag multihus-projektet fundet en løsning på en fælles finansiering af byggeriet.

Multihuset skal bygges i forbindelse med Virupskolen, der kan bruge faciliteterne i skoletiden, mens fritids- og foreningslivet kan bruge dem på andre tidspunkter af døgnet.

Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge, glæder sig over aftalen.

”Det har været et stort og vedvarende ønske at få bedre idrætsmuligheder i Hjortshøj til skole og fritid, og jeg glæder mig på lokalområdets vegne over, at pengene kan findes. Det styrker det lokale sammenhold, at skole, fritids- og foreningsliv arbejder tæt sammen,” siger han i en pressemeddelelse.

Også Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur- og Borgerservice, glæder sig over løsningen.

”Aarhus er i konstant vækst. Det er vigtigt at vi sikrer at vores idrætsfaciliteter følger med udviklingen. Flere borgere betyder at vi også må have flere faciliteter. Multihuset i Hjortshøj er et skridt på vejen og et godt eksempel på, hvordan vi når længere i fællesskab og med et stærkt lokalt engagement i sagen,” siger han.

Bjarne Bendtsen er talsmand for borgergruppen bag multihuset og formand for Hjortshøj Landsbyforum, som er områdets fællesråd.

”Projektet betyder et kæmpe løft for Hjortshøj, og vi er selvfølgelig glade for, at der nu endelig er fundet en samlet løsning. Vi har arbejdet målrettet for det længe, vi har brug for det, og jeg ser virkelig frem til at se forslaget endelig vedtaget i byrådet,” siger han.

Aarhus Byråd forventes i løbet af efteråret at godkende projektet i et konkret forslag om at stille kommunegaranti for borgergruppens byggelån.


Publiceret: 06. September 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere