Her er Føtex og Storcenter Nords virale julehit
Der var sang i Storcenter Nord for alle pengene før jul. Det var en video, der gik viralt på Facebook, så du har sikkert selv mødt den på det sociale medie.
Foto: Dansk Supermarked
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Føtex-video nåede ud til over to millioner mennesker

Julevideo fra Føtex i Storcenter Nord blev en bragende Facebook-succes. Aarhusiansk sanggruppe stod for skønsangen
Hvis du er på Facebook, så er du med stor sandsynlighed også én af de rigtig mange danskere, der har set Føtex' virale julevideo.

Den 17. december lagde virksomheden en to minutter og 20 sekunder lang video op.

Hvad der i starten ligner en helt almindelig dag ved Føtex-kiosken og -bageren i Storcenter Nord udvikler sig pludselig til én stor - og meget kvalificeret - fællessangs-seance med Dean Martins julehit 'Let it Snow'.

Den hjertevarme video ramte folk lige i hjertekulen, og det begyndte at strømme ind med likes og delinger fra de danske Facebook-brugere.

Det var dog især, da de store landsdækkende medier begyndte at dele den, at den for alvor skød mod den virale videohimmel, fortæller Hans Tosti, Head of Social hos Dansk Supermarked.

“Tæller vi rækkeviden sammen på de forskellige delinger og vores egne opslag, så er vi nået ud til på den gode side af to millioner unikke Facebook-brugere. Så det er ret godt gået i forhold til, at der er omkring 3,6 millioner danskere på Facebook,” siger han.


Brugt som julekort

Idéen til videoen blev født hos Føtex, men det var Hans Tostis sociale medier-hold, der sørgede for at føre den ud i livet. Og det gjorde de godt, for den positive feedback har været overvældende.

“Helt vildt. Det virker lidt, som om vores kunder har brugt videoen som et slags Facebook-julekort, som man deler med vennerne for at ønske god jul. Den appellerer til følelserne, og det er immervæk altid lidt mere spændende end opslag med produkter og priser,” siger Hans Tosti, hvis hold valgte Storcenter Nord som lokation, da det ligger tæt på Dansk Supermarkeds hovedsæde i Brabrand.

“Derudover er det en god butik med en masse trafik, og det var væsentligt i forhold til den setting, vi ønskede til videoen, så vi kunne fange reaktioner fra både kunder og forbipasserende,” siger han.

For at sikre de handlendes naturlige reaktioner skulle videoen i kassen første gang, og det krævede en del forberedelser og planlægning.

Det aarhusianske a cappella-ensemble SONO leverede skønsangen til den virale video. Her ses to af de syngende aarhusianere. Foto: Dansk Supermarked
Det aarhusianske a cappella-ensemble SONO leverede skønsangen til den virale video. Her ses to af de syngende aarhusianere. Foto: Dansk Supermarked

Bedre end en tv-reklame

Flere kameraer var på plads i indkøbscentret på Finlandsgade, og så var et lokalt hold sangere hyret til at sørge for en unik sangoplevelse.

“Vi allierede os med Aarhus-koret SONO. De fik frie hænder til at arrangere 'Let it Snow'-sangen - der også har kørt i Føtex' tv-reklamer i forbindelse med julen - med et twist, så den fungerede godt til formålet,” forklarer Dansk Supermarked-chefen, som med videoens popularitet kan glæde sig over at have skabt en særdeles billig reklamesucces.

“Man kan selvfølgelig nå rigtig mange mennesker med tv-reklamer, men det kræver nogle markant andre budgetter, end hvad vi har haft i dette tilfælde,” siger han og fortsætter:

“Vi er super stolte og rigtig glade for, at folk har taget så godt imod den. Det er altid lidt et sats, når man laver sådan noget, for der er ingen garanti for, at man rammer rigtigt. Men kombinationen af lidt dygtighed og meget held har sørget for, at den er nået så langt ud, og det er rigtig fedt.”


Publiceret: 03. Januar 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt