“Jeg kan godt lide det sociale i camping. Alle er så flinke, og man får snakket med mange forskellige. Man har også en frihed til at køre lige derhen, man vil. Med et hotel er man mere plantet ét sted,” siger Sven Aage Nielsen, som nyder strandudsigten fra sin plads på DCU Blommehaven i Højbjerg.
“Jeg kan godt lide det sociale i camping. Alle er så flinke, og man får snakket med mange forskellige. Man har også en frihed til at køre lige derhen, man vil. Med et hotel er man mere plantet ét sted,” siger Sven Aage Nielsen, som nyder strandudsigten fra sin plads på DCU Blommehaven i Højbjerg.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gode meldinger fra pladserne i Aarhus: Campisterne har trodset det dårlige vejr

Masser af udenlandske gæster og flot belægning på Aarhus’ tre campingpladser denne grå sommerTre campingpladser og tre gange positive meldinger.

Grå skyer og få solskinstimer har ikke skræmt campisterne væk fra Aarhus.

Faktisk melder både Aarhus Camping i Lisbjerg og DCU Blommehaven i Højbjerg om stigninger på henholdsvis 30 og 10 procent i belægningen i juli, mens Dancamps Ajstrup Strand ved Malling melder om status quo i forhold til sidste år.

“Det har været en kanon sommer. Vi har haft mere eller mindre fuld belægning,” siger Niels Nielsen, der ejer Aarhus Camping sammen med sin kone.

Og næsten ordlydende er meldingen fra Kurt Nielsen, der er lejrchef i DCU Blommehaven:

“Det er en god sommer. De sidste tre uger af juli har vi været fuldt booket.”

Hos Dancamps Ajstrup Strand har man oplevet en stigning i interessen for stedets 30 hytter og 10 møblerede telte, mens der har manglet nogle af de 'lette campister'.

“Vi kan godt mærke, at vi er vejrafhængige i forhold til de spontane gæster - dem med telt og cykel. Vi ser også en tendens til, at folk bestiller kort tid, før de tager afsted, og der betyder vejrudsigten altså meget,” siger Camilla Dvinge, medejer og marketingschef hos Dancamps.

Alle tre campingpladser er dog enige om, at det grå, danske sommervejr ikke har den store betydning i forhold til de udenlandske gæster. Faktisk har de alle tre oplevet, at antallet af udenlandske turister stiger.

“Vi har haft utroligt mange udenlandske gæster i forhold til danske. Danskerne vil helst have sommer og 30 grader - det betyder mindre for udlændingene,” fortæller Niels Nielsen fra Aarhus Camping, mens Camilla Dvinge fra Dancamps Ajstrup Strand siger:

“Udlændingene kommer også for noget andet en sol og strand. Der er danskerne mere vejrfølsomme. Konkret har vi set en stigning i tyske gæster, og vi mærker en positiv effekt af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad. Særligt mange har interesseret sig for Moesgaard Museum.”

Mere eller mindre samme melding kommer fra DCU Blommehaven:

“Vi kan se, at antallet af tyske gæster er steget over 200 procent. Og folk nævner da Aarhus 2017 som noget, de skal opleve. Vi har specielt nydt godt af Røde Orm på Moesgaard Museum,” fortæller Kurt Nielsen.


Afsted uanset vejret

Én af de gæster, som har trodset vejret og har begivet sig til Aarhus i 10 dage med campingvognen bag på bilen, er Svend Aage Nielsen fra Tønder, der er afsted med konen. Da Lokalavisen Aarhus støder ind i Svend Aage Nielsen i DCU Blommehaven, ligger han og nyder strandudsigten og denne onsdags sparsomme solstråler på en liggestol foran vognen.

“Vi ville gerne se Aarhus - helt specifik Den Gamle By og den nye udstilling fra 1974. Sidst, jeg var i Den Gamle By, var jeg kun en lille knægt,” siger han og forklarer, at Aarhus 2017 blot er en ekstra bonus, men ikke udslagsgivende for valget af ferien.

“Indtil videre har vi set Bruuns Galleri, Aros, Den Gamle By, Strøget og så var vi en smuttur i Hammel,” siger Svend Aage Nielsen.

“Vi valgte DCU Blommehaven, fordi det er tættest på byen - og så er her desuden både skov og strand helt tæt på,” fortsætter Tønder-borgeren, som ikke lader sig slå ud af lidt gråvejr.

“Vi skulle afsted uanset vejret. Vi har regntøj og gummistøvler med, og så gør vi det bedste ud af det.”


Publiceret: 08. August 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Nord
Seneste
Lokalavisen Aarhus Nord
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Nord
112
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt