Lokalplanen har været længe undervejs for området omkring det nuværende Psykiatrisk Hospital i Risskov Illustration: Arkitema Architects
Lokalplanen har været længe undervejs for området omkring det nuværende Psykiatrisk Hospital i Risskov Illustration: Arkitema Architects
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Grønt lys til ny bydel i Risskov

Byrådet i Aarhus sagde onsdag ja til opførelsen af den omstridte Bindesbøll-Byen ved Psykiatrisk Hospital

Af Maria Dalhoff, JP Aarhus

Godt 1.200 nye boliger er på vej på området for det nuværende Psykiatrisk Hospital i Risskov.

I hvert fald sagde et stort flertal i Aarhus Byråd onsdag ja til lokalplan 1031, som giver mulighed for den planlagte Bindesbøll-bydel i Risskov. Planen, som betyder byggestart fra 2019, når Psykiatrisk Hospital flytter til Skejby, har været mødt af store protester fra lokale beboere, som bl.a. mener, at byggeriet bliver for højt og for tæt. Men politikerne i Aarhus Byråd er overvejende godt tilfredse med den nye lokalplan.

”Vi er kommet i land med lokalplanen på en tilfredsstillende måde. Der er sket gevaldige ændringer i planen, som har været svær handskes med,” sagde Ango Winther, næstformand i teknisk udvalg, Aarhus Kommune. 

Lokalplanen har været længe undervejs, og så sent som i april 2017 blev lokalplanen sendt til fornyet drøftelse i udvalget for teknik og miljø.

Venstres Bünyamin Simsek fastslog på onsdagens byrådsmøde, at partiet ikke vil sige nej til lokalplanen, idet den er blevet ændret markant i forhold til den oprindelige lokalplan for området.

"Vi har egentlig mest lyst til at stemme nej, men der er stor forskel på den første plan og det projekt, som foreligger nu. Derfor stemmer vi ja," sagde Bünyamin Simsek.

Enhedslistens Peter Hegner Bonfils konstaterede, at han gerne vil bo i Bindesbøll-Byen, når den engang står klar til indflytning.

"Jeg vil også gerne være nabo til området, som jeg tror kan blive et gode for alle," sagde Peter Hegner Bonfils.

Rådmand for teknik og miljø Kristian Würtz (S) konstaterede også, at han er meget tilfreds med lokalplanen. 

"Der bliver en rigtig god bydel med en varieret boligsammensætning. Men det er også en lokalplan, som bekræfter mig i, at vi i lokalplaner skal arbejde med helhedsplanlægning," sagde rådmanden. 

Dansk Folkepartis Knud N. Mathiesen fastholdt sin protest mod, at Region Midtjylland flytter det psykiatriske hospital og sælger området til pensionsselskabet PKA, Lærernes Pension og virksomheden KPC. Knud N. Mathiesen stemte derfor mod lokalplanen, der omfatter Psykiatrisk Hospital i et område beliggende mellem Bækkelundsvej, Lerbækvej, Solbakken, strandarealet, Stationsgade, Krathusvej, Østre Skovvej og Asylvej.  


Publiceret: 08. Juni 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Aarhus Nord
Seneste
Lokalavisen Aarhus Nord
Mest læste
Lokalavisen Aarhus Nord
112