Video: Babygylp og livsglæde på Skødstrup-plejehjem
Hver torsdag kommer der ekstra meget liv på Plejehjemmet Kløvervangen. Her sidder beboer Christel Edel Jørgensen og snakker med Ricki Lüthje og hans søn Julian.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Gylp og livsglæde: Hver torsdag får plejehjemsbeboerne babybesøg

Flere babyer indtager Plejehjemmet Kløvervangen i Skødstrup en gang om ugen i et besøgsprojekt, der har varet fire måneder

Af Kim Skovrup Andersen
“Nej, undskyld, nu fik du gylp på din trøje.”

“Naaaaj, hvor er han sød. Der er godt nok krudt i ham. Det gør da ingenting.”

Casper på fem måneder har lige kastet noget nyindtaget modermælk op på en af Plejehjemmet Kløvervangens beboere, der ikke har det fjerneste imod det.

Han er på besøg på Skødstrup-plejehjemmet sammen med sin mor, Vivi Ahrndt Lehmann.

Hun har taget initiativ til et babybesøgsprojekt til gavn for både babyer og beboere.

“For fire måneder siden fik jeg idéen til det her projekt. Det går ud på at dele baby-smil ud til nogle ældre mennesker, som sidder på plejehjem, og som måske ikke har så meget input i hverdagen. Det er også en chance for mig og min søn for at komme ud og møde andre mennesker. Der er jo smil både fra dem og fra os. Det er livsglæde for alle, og glæden sidder i kroppen i lang tid efter et besøg. Jeg er helt høj, når jeg går herfra,” siger hun og fortsætter med et stort smil:

“Jeg har desværre ikke min bedstemor mere, men nu er jeg begyndt at kende de fleste beboere her, så jeg føler, at jeg har fået rigtig mange reservebedsteforældre.”

Gruppen med besøgsbabyer har været oppe på fem, men fire af forældrene skal tilbage på arbejde, så Vivi Ahrndt Lehmann har været i gang med at hverve nye på Facebook. Og denne torsdag er der allerede kommet tre nye til.


Facebook virker

Ricki Lüthje er en af forældrene, der er mødt op denne formiddag. Han har sin søn Julian med på 10,5 måneder. Julian er meget optaget af en kørestol.

“Vi er flyttet fra Trøjborg til Skødstrup for under 24 timer siden. Vi bor fem minutters gang herfra. Min forlovede og jeg er lige blevet medlem af Skødstrup-Løgten-gruppen på Facebook, og her så jeg Vivis opslag. Jeg er lige startet med min barsel, så jeg tænkte jeg, at det kunne være fint at komme i gang og lære nogen at kende i lokalsamfundet. Julian har for meget krudt i røven til at sidde derhjemme, så det er godt at komme ud. Det er rigtig fint og hyggeligt at være her,“ siger Ricki Lüthje, som har orlov til midten af august.

For den 82-årige beboer Christel Edel Jørgensen er babybesøget et af ugens højdepunkter.

“Jeg elsker børn og synes, det er fantastisk, når vi får baby-besøg,” siger hun.

Ung og gammel mødes hver torsdag på Plejehjem Kløvervangen. Her er det initiativtager Vivi Ahrndt Lehmann med sin søn Casper på fem måneder.
Ung og gammel mødes hver torsdag på Plejehjem Kløvervangen. Her er det initiativtager Vivi Ahrndt Lehmann med sin søn Casper på fem måneder.

Erindringsfremmende

Charlotte Bay Larsen, som er hverdagslivsmedarbejder på Kløvervangen Plejehjem, er glad for ordningen:

“Noget af det, der er rigtig fint ved det her projekt, er, at vores beboere ikke skal præstere en hel masse sammen med babyerne. Det foregår jo ofte uden ord. Vi kan se, at flere af vores beboere liver helt op, når babyerne kommer. Det er det helt store hit at opleve den totale umiddelbarhed. De skal ikke forholde sig til de her besøg. Det virker bare. Jeg var ikke i tvivl om, at vi skulle prøve det, da Vivi kontaktede mig. Stor ros til Vivi, for det kræver nogen, der griber bolden. Jeg tror, der er mange plejehjem, der gerne vil have besøg, men det kræver, at der er en forælder, der bærer det,” siger hun og tilføjer:

“Det er ren reminiscens. Det vil sige erindringsfremmende. Vi vil ikke bare være et plejehjem, der er gemt væk og ikke er en del af lokalsamfundet. Vi åbner gerne op, når der er nogen, der kommer med livsglæde som de her babyer.”


Initiativtager Vivi Ahrndt Lehmann. I baggrunden ses hverdagslivsmedarbejder Charlotte Bay Larsen til højre.
Initiativtager Vivi Ahrndt Lehmann. I baggrunden ses hverdagslivsmedarbejder Charlotte Bay Larsen til højre.

Publiceret: 11. Juli 2017 14:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!