Peer Otto Nielsen overrækker de 655 underskrifter fra borgere, som gerne ser, at egnsarkivet genopstår i lokalområdet. Derudover fik rådmanden også eksemplarer af arkivets historiske udgivelser af bladet ’Stenen’.
Peer Otto Nielsen overrækker de 655 underskrifter fra borgere, som gerne ser, at egnsarkivet genopstår i lokalområdet. Derudover fik rådmanden også eksemplarer af arkivets historiske udgivelser af bladet ’Stenen’.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Håbet lever: 655 underskrifter afleveret til rådmanden

Støtteforening for Hjortshøj-Egå-Skæring Egnsarkiv kæmper for at genopstå i lokalområde efter lukning

Af Kim Skovrup Andersen


Onsdag 28. juni blev 104 flyttekasser afhentet fra Skæring Skole og transporteret til det tidligere Erhvervsarkiv, hvor Stadsarkivet har depotplads. I dem var der historiske kilder, som Egnsarkiv Hjortshøj-Egå-Skæring har indsamlet gennem de seneste 48 år heraf 45 år på Skæring Skole. Men det lokalhistoriske arkiv er blevet hjemløs, da der ikke længere er plads på skole, og derfor har man forgæves ledt efter et nyt sted at være i lokalområdet.

Dagen efter flytningen var en delegation fra egnsarkivets støtteforening mødt op på kulturrådmand Rabih Azad-Ahmads (R) kontor for at overlevere underskrifter fra borgere, som gerne ser, at arkivet genopstår i lokalområdet.

“Vi har samlet 655 underskrifter, og det er fra enegagerede borgere, som støtter vores bevægelse og bevarelse af vores arkiv. Det har været 48 år med en voldsom udvikling og indsamling. Nu har vi været 118 dage under afvikling, og nu ender vores arkiv i en kælder sort som kul. Tilbage står en arkivleder og otte bestyrelsesmedlemmer af støtteforeningen uden mulighed for at samle ind, registrere og formidle,” lød det fra formanden for Støtteforeningen for Hjortshøj-Egå-Skæring Egnsarkiv, Peer Otto Nielsen.


"I er ikke blevet glemt"

Rådmanden slog fast, at der var politisk fokus på hjemløsheden.

”I er ikke blevet glemt. Siden jeg er blevet bekendt med jeres udfordring, har jeg taget sagen op på højt politisk niveau og drøftet det med mine rådmandskolleger i forhold til at finde en løsning. For det er min opfattelse, at der skal findes en løsning på problemet. Så vi leder efter lokalitet i nærområdet. Jeg anerkender det gode arbejde, I udfører, og jeg anerkender selvfølgelig også vigtigheden og betydningen af at være i lokalområdet, som man kan komme til uden besvær,” sagde han og tilføjede:

“Nu venter jeg på svar fra de andre magistratsafdelinger, hvad der er af muligheder for jer, Jeg er klar over, at det her ikke kan vente i for lang tid, fordi I står med et akut problem.”

Derfor forlod delegationen fra støtteforeningen rådmandskontoret med oprejste pander:

”Vi sender nogle gode vibrationer til hans arbejde. Jeg synes, der er lydhørhed overfor vores argumenter. Og vi har noget at gå videre med. Vi håber, der opstår nogle muligheder for os. Vi håber ikke, vi taber pusten nu og kan genopstå. Det, der sker i dag er historie i morgen, og går der et år tabt, vil der være et hul i vores historik,” sagde formanden, inden han og resten af delegationen gik på Raadhuus Kafeen for at drikke en enkelt gravøl.


Publiceret: 06. Juli 2017 12:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!