Kort over aarhusianernes ønsker til træer i byen.
Kort over aarhusianernes ønsker til træer i byen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Her vil aarhusianerne have 10.000 nye træer i byen 

Aarhus Kommune ønsker at plante 10.000 bytræer for at gøre byen grønnere, og borgerne har i september kunnet komme med forslag til, hvor de mange træer skal plantes.

Der er kommet cirka 600 ønsker om et eller flere træer på bestemte steder, som kommunen nu skal til at kigge nærmere på.

Klik her for at se alle ønskerne i hele kommunen

"Inspirationen fra aarhusianerne er vigtig, når vi skal have det grønne endnu tættere på og rundt i alle kroge. Jeg er glad for, at så mange aarhusianere vil hjælpe med at sætte en grøn retning, så Aarhus bliver ved med at udvikle grønne åndehuller, når byen vokser," siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Giv os nogle åndehuller i midtbyen

Borgernes ønsker går blandt andet på grønnere indfaldsveje og udnyttelse af asfalthjørner i villakvarterer til træer, og så er frugttræer i høj kurs.

Nogle træer kan blive en realitet allerede det kommende år, mens andre vil blive tænkt ind, næste gang der for eksempel skal laves vejarbejde i det pågældende område.


Fæld ét, plant to

 

Ud over 10.000 flere træer frem mod 2025 arbejder Kristian Würtz på en række tiltag, der skal bidrage til et grønnere Aarhus: 

- Hver gang der fældes ét træ på kommunal jord inden for Ringgaden, stilles krav om, at der plantes to nye.

- Indfaldsvejene skal være grønne alléer, så man ikke er i tvivl om, at man kommer til/forlader en grøn by.

LÆS OGSÅ: Ud med bilerne og ind med beboerhus i Latinerkvarteret

 

- Når Aarhus Kommune bygger nye trafik- og mobilitetsanlæg, vil vi supplere asfalt og fliser med grønne rabatter, buske og træer.

- Alle lokalplaner skal indeholde bestemmelser om beplantning, der sikrer grønne kvaliteter for byens borgere, sikrer levesteder til byens dyr og planter og bevarer og beskytter store og gamle træer.

- Når der alligevel graves i fortove og veje for at skifte ledninger og kloaker, vil Aarhus Kommune efterlade området grønnere end det var, før det blev gravet op.

 


Publiceret: 06. Oktober 2017 20:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt