Kommunalvalg 2017
Mød byens spidskandidater:
Thomas Kold ved Den Permanente, hvor han er glad for at opholde sig så tit, han kan komme til det.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mød byens spidskandidater: “Den Permanente er mit frirum”

Nye Borgerliges spidskandidat Thomas Kold ynder at tage ud til vand og strand tæt på Riis Skov

Af Kim Skovrup Andersen


Portræt

Hver uge frem mod kommunalvalget 21. november bringer Lokalavisen Aarhus et portræt af en rød og en blå spidskandidat fra de 10 største partier.

4 skarpe til Thomas Kold

Din vigtigste mærkesag?
Vi skal gøre mere for de borgere, som har brug for en hjælpende hånd. Dem skal vi tænke lidt mere på. Så det er sundhedspolitikken, jeg går mest op i.

Dit politiske forbillede?
Jeg har ikke noget politisk forbillede. Det er jeg for selvstændig til. Jeg går i det her med troen på, at jeg kan ændre noget med min egen filosofi.

Den dårligste beslutning i indeværende byrådsperiode?
Der er mange, For mig at se er det Letbanen. Den har været alt alt for dyr og har kostet over 3 milliarder kroner, og den ser ud til at blive endnu dyrere. De penge kunne være brugt på noget andet. Eksempelvis psykiatrien, hvor der blot skulle bruges en enkelt milliard for at redde den. Jeg vil hellere investere i mennesker, end jeg vil investere i transport. I øvrigt kunne vi have fundet andre løsninger, der havde kostet det halve, som også havde været mere miljøbevidste. Så Letbanen er helt forfejlet.

Hvad vil du huskes for?
At Thomas det var ham, som forsøgte at hæve livskvaliteten for en masse mennesker, som har det sværest i vores samfund og gav dem muligheden for at blive mere selvstændige og få hjælp.

For 45-årige Thomas Kold er Den Permanente Badeanstalt, der grænser op til Riis Skov, en helle i hverdagen.

“Prøv at se friheden herude. Friheden til selv at bestemme. Her kan jeg sidde og komme ned i gear og tænke over tingene. Jeg sidder tit og kigger på vores pulserende voksende by og spekulerer over, hvordan jeg kan gøre det nemmere for borgerne at være her. Jeg kan godt lide at kigge på havneområdets industri og vækst, der er godt for byen og Danmark. Det er et stort frirum, hvor folk er glade og afslappede. Du ser sgu ingen sure mennesker her, vel,” siger spidskandidaten for Nye Borgerlige.

LÆS OGSÅ: Thomas Medoms åndehul i byens stress og jag

Han stiller både op til kommunalvalget og regionrådsvalget for partiet, der blev stiftet i 2015 af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen og som har været repræsenteret i byrådet af Lars Boje Mathiesen.

Thomas Kold har en baggrund fra det private erhvervsliv som selvstændig indenfor restaurationsbranchen, men han har også arrangeret koncerter og er investor og iværksætter.


Debutant

“Min politiske erfaring er lig nul. Jeg har været med fra starten af i Nye Borgerlige og går 100 procent ind i politik nu. Derfor stiller jeg også op til Regionrådet og måske også Folketinget på sigt,” fortæller debutanten, der er født og opvokset i Aarhus og har tre børn på henholdsvis 11,18 og 20 år. Derudover har han også en kæreste og en hund. Og det er sammen med de to sidstnævnte at han på næsten daglig basis besøger Den Permanente.

“Jeg kan godt finde på at tage min hund med herud. Tit og ofte tager jeg også herud med min kæreste og får en sodavand eller et eller andet. Jeg er kommet her på Den Permanente i rigtig rigtig mange år. Måske tredive. Jeg hopper også i bølgerne, når badeanstalten er åben. Jeg er dog ikke vinterbader, men synes godt om den glæde og det frisind, de har,” forklarer Thomas Kold.

LÆS OGSÅ: Rådhuset er Jette Skives andet hjem


Publiceret: 03. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt