Risskov-dansere med i 'Danmark har talent'
Hot Shot er en af de tre aarhusianske deltagere i Danmark har talent. På lørdag bliver det afgjort, om dansepigerne går videre fra audition.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Video: Risskov-dansere med i talentshow

Gruppen Hot Shot fra Risskov vil danse sig til tops i 'Danmark har talent'

Af Alexandra Bach
De 18 Hot Shot piger fra danseskolen Let's Dance i Risskov glæder sig til at vise, hvad de kan, når tredje sæson af 'Danmark har talent' løber af stablen 7. januar.

Men selvom pigerne er glade for bare at være med, så går de også med en lille drøm, nemlig at gå hele vejen til finalen og vinde.

”Det ville gøre underværker, hvis vi vandt, for så kan vi måske blive booket til shows, og det kunne være ret fedt. Det er det, vi alle sammen drømmer om, nemlig at blive professionelle. Hvis vi vandt, ville det også være et helt andet dansehold, der kom ud af det. Det ville ikke være det samme,” lyder det fra en af gruppens piger, 14-årige Amalie Marie Daugaard Wolf fra Skødstrup.


I skal til audition

Men det var ikke pigerne selv, som havde tilmeldt sig til programmet. I stedet havde Mirja Kennedy, Hot Shots træner, i hemmelighed kontaktet TV2.

Derfor kom det som noget af en overraskelse, da de ved en træning fik beskeden om, at de skulle til audition i et nationalt TV-show.

”Vi sad i en rundkreds i træningslokalet, og pludselig siger Mirja, jeg har lige det her papir, og så blev det sendt rundt. På det papir stod der, 'Kære Hot Shot, I skal være med i Danmark har talent, og I er blevet tilmeldt til audition',” fortæller Amalie.

”Selvom vi før havde snakket om, at det kunne være sjovt, så var det lidt en overraskelse, at vi skulle til audition,” tilføjer 14-årige Laura Beck, der også er en af pigerne fra Hot Shot.

Der kan godt være diskussioner mellem de 18 piger, men når først de danser, så er det hurtigt glemt, fortæller de.
Der kan godt være diskussioner mellem de 18 piger, men når først de danser, så er det hurtigt glemt, fortæller de.

Nye konkurrenter

Normalt konkurrerer pigerne i showdance på højt plan, men Laura fortæller, at hun synes det er fedt at dyste mod andre, end dem, som de plejer.

”Normalt så konkurrerer vi kun i vores lille showdance juniorkategori. Vi ved, hvem der kommer til turneringerne, hvilket betyder, at vi kan forberede os på alt. Men det her er alle mod alle. Der er både sangere, dansere, gymnaster og tryllekunstnere mod hinanden. Det er mega fedt,” siger hun og fortsætter:

”Jeg synes, at det er lidt sjovt, for nogle kan synge og nogle kan danse, så hvordan vurderer man, hvad der er bedst. Det gør man jo ved at se på, hvilket show man synes, er det fedeste. Det handler ikke kun om energi, udstråling og dans, men også om det er en rigtig god forestilling”

Pigerne har øvet på deres dans i over et år for at blive helt klar til at stille op i Danmark har talent.
Pigerne har øvet på deres dans i over et år for at blive helt klar til at stille op i Danmark har talent.

Dans er første prioritet

Ifølge Amalie og Laura er der ingen tvivl, der ikke noget vigtigere end dans. Det er alt for dem.

”Dans er vores liv. Det er vores første prioritet. Vi går meget ind, for det vi gør, og hvis vi sætter os for, at vi vil vinde noget, så giver vi os 100 procent,” siger Laura.

Men at have dans som første prioritet har også sine konsekvenser, da pigerne ofte er nødt til at vælge mellem livet som danser på højt plan og venner.

”Vi har ligesom valgt det her som vores fritid. Hvor andre vælger venner, tager i byen og hygger med dem, har vi valgt at være sammen som hold for at styrke vores fællesskab og udvikle os som dansere,” siger Laura og fortsætter:

”Det er okay til en vis grad, og jeg har det fint nok, som det er nu, hvor jeg ikke er sammen med venner eller tager ind i byen en dag, fordi det er det her, jeg gerne vil,” understreger hun.

Amalie tilføjer:

”Hvis man har mange lektier for, og der er nogle af vennerne, som skal ind til byen, så er man nødt til at lave lektier i stedet for, fordi man har dans oveni, men det er egentlig noget, jeg selv har valgt, og jeg synes i hvert fald, at det er fedt.”

Pigerne fortæller til sidst, at de ikke kan røbe, hvad der kommer til at ske, når det nationale TV-show har premiere lørdag, men at de kan godt love, at de vil give sig 100 procent.

Som de begge siger: ”Vi vil levere et fedt show med energi, udstråling og power.”


Publiceret: 03. Januar 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

JP Aarhus
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt